02 juli 2015 Homer - Bear Trip Lake Clark


Als we wakker worden horen we dat het aan het regenen is, en dat kunnen we vandaag missen als kiespijn vermits er een bear trip op het menu staat. Daarvoor gaan we het watervliegtuig in en bij regen en lage wolken is dat niet echt aangenaam.
Na het ontbijt echter is het al helemaal opgeklaard, dat ziet er dus goed uit.
We moeten maar rond 11u30 bij Homer Flyout Adventures zijn, gewoon omdat men afhankelijk is van de getijden in het gebied waar we naartoe gaan.
Dat gebied varieert volgens het aantal  beren dat men vermoedt er te zullen aantreffen en vandaag is dat Lake Clark National Park, aan de overkant van de Cook Inlet baai.

Omdat we dus nog wat tijd over hebben rijden we eerst tot bij Alyeska Tire Center in Homer. We laten de lekke band er achter en rijden door naar Homer Spit, een smalle landtong die vanuit Homer een paar kilometer de Katchemak fjord insteekt. Aan de Spit zijn havens, restaurants en de Ferry terminal naar Halibut Cove. Ook vertrekken hier de watertaxis naar de afgelegen nederzettingen in het gebied. Bij laag tij is er een enorm groot strand waar men eindeloze wandelingen kan maken. Meestal zijn er ook wel bald eagles te zien, maar vooral duizenden en duizenden meeuwen.
Hier stopt ook echt het vasteland, vandaar de toepasselijke naam.Echt lang blijven we niet want veel is er eigenlijk niet te zien als je niet veel tijd hebt. We rijden terug naar het bandencenter maar daar blijkt dat de band niet meer te herstellen is en dat ze, na overleg met Hertz, en omdat het een 4x4 wagen is die 4 identieke banden vereist, alle 4 de banden moeten vervangen.
Eigenlijk wel straf dat 3 banden met amper 700km op de teller ook moeten vervangen worden, maar blijkbaar wil Hertz dus geen enkel risico lopen en dat kunnen we enkel maar toejuichen.
Er blijft nu echter niet voldoende tijd meer over en we spreken af dat we deze avond, of  morgenvroeg, zullen terugkomen.
Tijd dus om naar Homer Flyout Adventures (aan Beluge Lake) te rijden, maar onderweg zien we ineens een gigantisch arendsnest. We zien ook heel goed het jong zitten, met mama op de uitkijk.
Het is een aan- en afvliegen van papa en mama eagle met eten voor het kleintje.
Als we bij Homer Flyout Adventures aankomen blijkt er naast de piloot en de natuurgids nog 1 vrouw mee te gaan, een dokter uit Michigan. We zijn dus in totaal  met 5.
We krijgen eerst de nodige veiligheidsinstructies en vertrekken, voor het eerst, met een watervliegtuig.

Na zowat 45 minuten vliegen over de Cook Inlet komen we bij de landingsplaats in de Chinitna Bay.  We maken echter eerst nog een soort sightseeing op zoek naar beren. Lang moeten we niet zoeken want zowat overal zien we er. We tellen er al heel snel zo'n 30 voordat we landen.--> de zuignap van de GoPro werd op het venster van het vliegtuig bevestigd en dat is niet echt stabiel <--Gelukkig kregen we bij het vertrek rubberen heuplaarzen want we stappen zo'n 50m door het water tot op het strand.


Qua rust hoor je ons hier in elk geval niet klagen...En het is al meteen duidelijk dat de beren ook op het strand komen.


Lake Clark National Park and Preserve is een pure wildernis van meer dan 16.000 km² (opp. BelgiĆ« is 30.500 km²). Er lopen geen wegen naar en door het park en het is enkel te bereiken per boot, watervliegtuig of helikopter. Er is geen menselijke bewoning.Overal waar we kijken zien we beren grazen, of gewoon slapen.


Tijd om een beetje dichter te gaan. Veel uitleg vragen volgende foto's/video's niet.

Ook een beer moet zijn/haar natuurlijke behoefte doen...
Er lopen ook heel wat cubs rond en die zijn bijzonder speels.
We blijven hier zowat 3u vooraleer het tijd is om opnieuw te vertrekken.


De piloot en de natuurgids poseren eerst nog eens.


Tijd nu om dat stukje paradijs op aarde te verlaten.Nu maken we een schitterende vlucht langs de besneeuwde Iliamna Vulkaan (3.053m hoogte) en Hickerson Lake.


Net voordat we een bijzonder zachte waterlanding zullen maken op Beluga Lake zien we ook nog een moose grazen. Onze portie wild life hebben we dus zeker en vast gehad voor vandaag.

Terug van weggeweest.Nadat we afscheid genomen hebben is het nu tijd om naar de bandencentrale te rijden. Na zowat 45 minuten rijden we daar opnieuw weg met 4 nagelnieuwe banden.

Op weg naar het hotel stoppen we nog even bij het arendsnest en nu zijn zowel papa als mama bald eagle aanwezig.


Het kleintje komt ook nog eens piepen...
We sluiten deze schitterende dag andermaal af met een etentje in de Fat Olives.


Het weer: 's morgens regen, maar vanaf 9-10u helemaal opengetrokken en een heerlijke zon voor de rest van de dag bij zo'n 17°C.

Overnachting in BW Bidarka Inn
Aantal gereden km: 33


6 opmerkingen:

 1. Schattig, leuk om mijn familieleden te zien! Groetjes, Beertje Colargol

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een ontzettend gave trip! Prachtige foto's, ben benieuwd naar de rest! Ik ga Alaska toch ook maar eens op mijn to do lijstje zetten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om jullie verslag te lezen. En je hebt een goede keuze kunnen maken om naar de beren te gaan. Wij vonden het ongelofelijk om zo dichtbij die enorme beesten te kunnen lopen. Veel plezier nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. War was dat nest precies? Mss is het er nog als wij er ook zijn. Waren er nog groepjes bij die beren. Of waren jullie de enigen? Grts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nest is, komende van Homer Spit, direct na de verkeerslichten op de linkerkant.
   Toen we er een tijdje waren kwam er ineens een klein bootje aan met 5 personen aan boord. Zij zijn zo'n half uurtje bij ons gebleven en zijn dan weer verder gevaren. Voor de rest waren we de ganse tijd met ons 5 alleen...met de beren...

   Verwijderen