30 juni 2015 Brussel - Frankfurt - Anchoragedi 30/06 11:05 - 12:10 Brussel (BRU) - Frankfurt (FRA) LH1009 Flying time : 1u05

di 30/06 14:35 - 14:15 Frankfurt (FRA) - Anchorage (ANC) DE2066 B767 Flying time : 9u40


De vlucht naar Frankfurt vertrekt stipt op tijd, maar de aansluitingsvlucht naar Anchorage heeft zo'n 1,5u vertraging. Niet getreurd echter, de luchthaven van Frankfurt is niet direct een plek waar men zich snel verveelt en bovendien hebben we ervan geprofiteerd om in alle rust te lunchen.
Daarenboven staat er, tijdelijk, een standje van DJI (quadcopters) en daar zijn we ook eens gaan kijken. Veel was er niet te zien en bovendien wist mijn zoon er eigenlijk heel wat meer van dan dat braaf kind die de toestellen moest verkopen.


In tegenstelling tot hetgeen we van plan waren hebben we onze DJI nu toch niet meegenomen. We gaan heel wat tijd doorbrengen in de Nationale Parken van Katmai, Kenai, Denali en Wrangell-St Elias en daar is het sowieso verboden om te vliegen. Niettegenstaande we er zo goed als zeker van zijn dat we daar geen 100 mensen zullen zien,  houden we ons toch strikt aan deze regels, ook al om de wild life, van wat er heel wat meer is dan die 100 mensen, niet te storen.
De hikes die we gaan doen zijn bovendien allemaal naar gletsjers en dan kunnen we de rugzakken beter gebruiken voor warme kledij. Om dan een video te maken van misschien een tweetal verschillende locaties is ook niet echt zinvol. Vandaar dus geen aerial video van Alaska.
De vluchtduur van Frankfurt naar Anchorage was tenslotte 9u15 en doordat we, zoals gewoonlijk, de iPad voorzien hadden van heel wat recente video's waren de uren merkwaardig vlug voorbij.

In de buurt van Groenland

De eerste gletsjers van Alaska

Mt McKinley (Denali), de hoogste berg van Noord Amerika (boven naast de vleugel, omheven door wolken)

Kort vóór landing in Anchorage

Kort vóór landing in Anchorage

Bij het verlaten van Ted Stevens Airport

We halen onze auto op bij Hertz, waar we deze keer een nagelnieuwe (500km op de teller) Jeep Grand Cherokee krijgen. Deze wilden we altijd al hebben in het Zuidwesten omdat het een echte 4x4 is en we daar uiteraard heel wat meer dirt roads doen dan hier in Alaska. Maar het is toch leuk meegenomen en bovendien is het een heel luxueuze wagen.

Nadat we ingecheckt zijn in het hotel gaan we nog even naar de Wallmart om inkopen te doen. Op die manier zijn we morgen direct "on the road".
Het is nu inmiddels 20u plaatselijke tijd, 6u Belgische tijd. We zijn dus zo'n 24u in de weer, maar toch zijn we eigenlijk nog niet echt moe. Wachten om te gaan slapen tot het donker wordt gaan we nu ook wel niet doen vermits de zon hier pas om 23u45 ondergaat. Gelukkig is de kamer voorzien van dikke gordijnen.


Het weer: Anchorage, zon en wolken. Stevige wind en 19°C. En...na onze vorige trip in 2012 vinden we het al merkwaardig dat het hier niet regent...

Overnachting in Alex Hotel & Suites
Aantal gereden km: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten