06 juli 2015 Seward - Denali NP

Vandaag is een overgangsdag, namelijk het overbruggen van de afstand van Seward naar Denali. Het is een prachtige dag en het is eigenlijk gewoon de snelheid op cruise control en genieten van de omgeving.


We kiezen niet voor de snelste weg, via de Parks Highway, maar gaan via de Hatcher Pass, een goede dirt road. Dat is echter een tegenvaller. Niet alleen is het een omweg van een uur, als men niet van plan is om er bvb rond Summit Lake te gaan hiken of een verlaten mijn te gaan bezoeken, kan men er niet veel doen. De omgeving is wel mooi, maar de omweg absoluut niet waard.


Bovendien waren we daardoor net te laat om de Mount McKinley in volle glorie te zien, iets wat in de zomermaanden vrij uitzonderlijk is. We zagen hem de ganse tijd volledig liggen toen we langs de Parks Highway reden, maar nergens is er echte parkeergelegenheid om een foto te nemen, behalve dan langs de weg zelf, wat niet toegelaten is.
Toen we eindelijk aan het Denali Viewpoint South waren, zat de top al volledig in de wolken. Heel jammer dat we hem, van basis tot top, niet op de foto konden vastleggen.

Dit is een foto van 2012.


We mogen dus eigenlijk niet klagen: op 2 bezoeken, 2 x de Denali (Mt McKinley) zien. Dit terwijl het dus eerder uitzondering dan regel is in de zomermaanden.

Er is ook nog een View Point North, maar vermits er niet veel veranderd is in de wolken, stoppen we hier niet.

We zien onderweg ook nog een mannetjes moose met een enorm gewei, maar ook hier weer geen gelegenheid om ineens alle remmen dicht te gooien voor een foto. Jammer.

Als we echter een paar kilometer verder zijn, kunnen we niet anders dan alles dichtgooien want mama moose en haar 2 kleintjes komen ineens uit de bosjes over de weg gelopen. We kunnen nog net het laatste fotograferen.


We mogen er niet aan denken welke impact dat zou gegeven hebben mochten we iets verder geweest zijn. Een volwassen vrouwtjes moose weegt immers gemiddeld zo'n 500 kg.

We komen om 18u aan bij onze verblijfplaats, de McKinley Creekside Cabins, waar het nog 28°C is. Dit hebben we nog niet veel (lees: nooit) gehad in Alaska.

Voor de bloglezers die binnenkort naar Alaska gaan, er nog even aan toevoegen dat langs de Parks Highway heel veel wegenwerken aan de gang zijn wat soms tot heel wat tijdverlies kan leiden. Er is bvb een werkzone van 22 mijl lang (net ten noorden van het Denali Viewpoint South) waar we toch zo'n half uur hebben moeten wachten op de pilot car.

Morgen nemen we de hikers bus en gaan Denali NP in.

Het weer: heel mooi, 25-28°C

Overnachting in McKinley Creekside Cabins
Aantal gereden km: 622

Geen opmerkingen:

Een reactie posten