03 juli 2015 Homer - Seward
Vandaag is eigenlijk gewoon een rijdag van Homer naar Seward, of van helemaal de westkant van het Kenai Peninsula naar helemaal de oostkant.

Onderweg hebben we een hike gepland bij de Russian River Falls omdat daar nu een zalmtrek zou moeten begonnen zijn, inclusief de aanwezigheid van beren, die uiteraard op deze lekkernij afkomen.
Als we bij de ingang komen blijkt er echter danig veel volk aanwezig dat we ons afvragen of het wel de moeite is om hier uit te stappen. Bovendien dient er 11$ ingang betaald te worden en als de man aan het loket ons weet te zeggen dat de zalmtrek nog niet echt op gang gekomen is, is het rap uitgemaakt dat we hier geen tijd gaan "verliezen". De reden van het grote aantal bezoekers is gewoon omdat dit het weekend van de 4th of July is, en dan gaat zowat de helft van de VS de baan op. Hier komen ze dus ook in grote getale kamperen.

We nemen onze lunch bij Tern Lake, meteen de gelegenheid om eens de auto op de gevoelige plaat vast te leggen.


We rijden dan ineens door naar onze volgende geplande stop: de Exit Glacier, net vóór Seward. 
We doen er de korte, eenvoudige hike naar de voet van de gletsjer. Ook in 2012 waren we hier, maar toen was het, zoals bijna gans dit verlof, ook weer ontzettend slecht weer. Vandaar deze herkansing.
Het is wel de moeite om even de benen te strekken.
 
Met zijn loop van zowat 3km is het een ideaal opwarmertje voor wat morgen komen gaat: de zwaarste hike van dit verlof, die naar de Harding Icefield, een bijzonder lastige hike van zowat 14 km waar men al snel 6-8 uur over doet.
Daarnet ook even met de Ranger gesproken die de hike gisteren gedaan had en hij raadde ons aan om absoluut onze bear spray mee te nemen want blijkbaar had hij heel wat beren gezien op en naast het pad.
Dat belooft dus een heel  mooie dag te worden (als de weersomstandigheden het toelaten).Op de terugweg naar Seward.
Het is een bijzonder mooie, zonnige dag vandaag en we profiteren ervan om heel wat tijd door te brengen langs de kade van Seward.


Seward is voor de meeste cruiseschepen het keerpunt van de trip Vancouver/Seattle- Seward. Vandaag ligt de Radiance of the Seas er voor anker. De besneeuwde bergen geven een gans ander beeld dan het klassieke van in de Caraïben.Het is hier tevens een echt visserscentrum en de vangst wordt dan ook elke dag met heel veel trots getoond.


Ook bijzonder leuk om zien, is hoe de vis ter plaatste gereinigd wordt. Je kan de gigantische vissen hier dan ook dagelijks vers aankopen.

En er zitten soms schrikbarende exemplaren tussen...en niet alleen bij de vissen...In een centrale koker wordt alle afval gegooid. Echt smakelijk ziet dit er niet uit.


Het is inmiddels al rond 19u geworden en vermits aan alle restaurants ellenlange rijen wachtenden staan (vooravond van 4th of July...) besluiten we om gewoon iets te gaan halen bij de Subway en dat buiten op een bankje in de deugddoende zon op te eten.

Daarna lopen we langs de kade terug naar het hotel en zien we nog deze zee-otter die met heel veel smaak een krab aan het openbreken/opeten is.


Maar eerst straks nog genieten van het vuurwerk voor de 4th of July. Dat wordt om 23u59 afgestoken hier in de baai van Seward, en daar is deze man verantwoordelijk voor. Als dat maar goed komt, want blijkbaar is vuurwerk afsteken maar een bijberoep...
Om 20u vaart de Radiance of the Seas terug uit.

Om middernacht gaan we naar de kade voor het vuurwerk. 1 groot probleem echter: het is bijlange nog niet donker, toch wel een voorwaarde voor mooi vuurwerk.
We hebben de foto's achteraf dan zelf maar van een donkere lucht voorzien.
Het is inmiddels na 00u30 als we terug naar het hotel gaan en stilaan wordt het toch nog, bijna, helemaal donker.


Het weer: zonovergoten dag bij 20°C

Overnachting in Breeze Inn
Aantal gereden km: 308

1 opmerking:

  1. Moet inderdaad mooi zijn om met een cruise die natuurpracht te bewonderen. Ben al benieuwd naar de hike van morgen.
    Mama beer

    BeantwoordenVerwijderen